Fulstopp för alg- och mossborttagning

Fulstopp är en relativt ny produkt för alg- och mossborttagning. Den stora fördelen med Fulstopp i förhållande till många andra produkter är att Fultstopp även fungerar preventivt, det vill säga, att Fulstopp motverkar framtida påväxt på i stort sätt alla typer av ytor. Tester har visat att Fulstopp håller alger, lavar, mossa, mögel och svampar i upp till fyra år. Anledningen är att Fulstopp efter behandling lämnar ett osynligt ultratunt lager med katjoniska polymer som skyddar mot påväxt i många år framöver.

Den katjoniska ytan som är positivt laddad fungerar på så sätt att inga mikroorganismer kan börja växa på ytan då de har en negativ laddning. Detta är vad som kallas ett fysikaliskt skydd, det vill säga,inga gifter över huvudtaget. Detta är en fördel när man behandlar ytor som är inomhus, till exempel, badrum, källare och andra ytor av betong eller klädda med kakel, då man genom att inte använda gifter kan göra behandlingen även om man har små barn utan att löpa risk för att detta påverkar dem (annat än positivt då problemet med alger / lavar / mossa / mögel / svampar försvinner).

Om man får problem med till exempel mögel så bör man innan behandling för bästa resultat ta reda på exakt var man har problem med detta. Det lättaste sättet för just mögel är att hyra in en mögelhund som söker igenom huset och letar upp alla angrepp. Därefter gör man en mögelsanering med Fulstopp för att få bort alla angrepp. Det kan till en börja verka som lite dyrt att anlita en mögelhund för att söka igenom huset, men om problemet är smått långtgående så kommer det betala sig då det är viktigt att få bort allt. Om man inte får bort hela angreppet så kan det fortsätta växa utan att man märker det och i värsta fall så kan det leda till att man måste renovera vilket är långt mycket dyrare än att dyra hyra in en mögelhund.

Fulstopp är enkelt att använda och finns billigt på internet – man bara blandar det med vatten. Proportionerna för att rengöra är en liter Fulstopp blandat med 29 liter vatten. Sedan finns det två metoder som man kan använda det på:

Fulstopp Metod 1

Man sprutar, penslar, borstar, svampar eller rullar på den utspädda Fulstoppsblandningen på ytan som man vill behandla. Sedan lämnar man det att torka och låter regnet spola bort påväxten. Svårare än så är det inte. Det tar ungefär ett år för påväxter på tak att spolas bort helt och två till tre år för det att spolas av från fasader.

Fulstopp Metod 2

Man sprutar, penslar, borstar, svampar eller rullar på den utspädda Fulstoppsblandningen på ytan som man vill behandla. Sen lämnar man det att torka i minst en dag och upp till hela fyra veckor. Sen sköljer man av bort alla påväxter med vattenslang. Man kan även använda högtryckstvätt, men inte om det är en träfasad då fukten då kan tränga in i väggen. Slutligen lägger man på ett nytt lager med Fulstopp och låter det torka, detta fungerar som det skyddande lagret på ytan.