Bli av med ogräs i rabatten

Bli av med ogräs i rabatten

Att ha ogräs i rabatten är fullt normalt men det gör inte saken rolig för det. Ibland kan det vara riktigt svårt att bli av med ogräs helt och hållet. Därför kommer du här att finna lite tips och idéer på saker som du kan göra. En del handlar om hur man effektivt tar bort ogräset utan att skada de fina plantorna, medan andra tips kan handla om hur du förebygger att nytt ogräs kommer tillbaka till din rabatt. Det är ett långsiktigt arbete som kräver tid och energi, se på din rabatt som en investering. Det är ungefär som att köpa kryptovalutor i långsiktigt sparande. Men när du väl har fått ordning på situationen så kommer det vara enklare att bibehålla den i samma skick.

Så blir du av med ogräs med hjälp av kemikalier

Om du åker till din trädgårdshandlare så kommer hen ha många olika produkter som kan hjälpa dig att bli av med ogräs. Det finns dock ett problem med att använda kemikalier eftersom det faktiskt kan döda de fina blommorna. Man får vara försiktig och om man ska vara riktigt säker på att man inte skadar de fina sorterna så finns det andra metoder som vi kommer förklara här.

Fördelar med att ta bort ogräs utan kemikalier

Det finns flera fördelar med att ta bort ogräs utan att använda sig av kemikalier och de två viktigaste är såklart att det är bra för miljön och det skadar inte de fina växterna som vi faktiskt vill behålla. Så tänk på att välja dessa alternativen innan du tar till kemikalier.

Hitta ogräsmedel i köket

För att ta bort ogräset som letat sig in mellan plattor kan du enkelt använda olika saker som du kan finna i köket av alla ställen. Salt och bakpulver är två saker som är väldigt effektivt mot ogräs. Det kan dock vara svårt att använda det i rabatterna eftersom det även kan ha negativ effekt på de fina blommorna om man inte är väldigt försiktig. Om man absolut inte vill tillföra något till rabatten så kan man koka vatten (det får ju plantorna ändå naturligt) och sedan hälla det på ogräset. Det är väldigt effektivt och kräver inte något särskilt.

Tidningarna kan göra nytta även när du läst dem

Om du är en av dem som fortfarande läser tidningen i pappersformat så kommer här en trevlig nyhet! Man kan nämligen använda den för att bekämpa ogräs i rabatter. Det du måste göra är att du lägger tidningspappret på ogräset. Det här kommer att kväva ogräset som då dör av sig själv och du behöver endast plocka bort det enkelt och lätt. Det här är ju bra eftersom tidningen får en andra funktion när man har läst den. Och det är även väldigt enkelt utan att man behöver tillföra något till rabatten. Om man vill kan man även lägga detta på plattor om man har problem med ogräs mellan dem. Det går lika enkelt och sedan får man bara plocka bort skräpet som blir kvar.